Contents
انکرتکست چیست؟ احتمالا روزانه از Anchor textها استفاده می کنید، بدون اینکه متوجه شوید. انکرتکست یا متن لنگر کلمه یا عبارت قابل کلیکی است که لینک درون آن قرار گرفته و کاربر را به صفحه یا وبسایت دیگری منتقل می کند. اگر چندان با انکرتکست ها سر و کار نداشته اید، ممکن است تصور کنید که فقط کلمه ای است که با آن کاربر را به لینک موردنظر منتقل می کنید و تمام! اما بهتر است قبل از شروع این مقاله این نکته را یادآور شوم که برندهای بزرگ، تمرکز زیادی روی این عنصر ساده برای افزایش ورودی و فروش خود دارند. پس با ما همراه باشید.
اهمیت انکرتکست در سئو
برای بررسی اهمیت انکرتکست در سئو به 2012 برگردیم. زمانی که گوگل تصمیم گرفت با انتشار الگوریتم پنگوئن، دنیای سئو را تکان دهد که اخیراً دوباره به روز شد. با توجه به این تغییر، متن لنگر به سرعت به ساده ترین راه برای تعیین میزان مرتبط بودن یک وب سایت تبدیل شد.
گوگل همچنین شروع به استفاده از بک لینک ها و متن های لنگر آن کرد تا ببیند آیا یک وب سایت بیش از حد بهینه شده است یا خیر. از آنجایی که گوگل بهینه سازی بیش از حد را جریمه می کند، نقش انکر تکست در اینجا پررنگ تر شد. چرا که گوگل چندین بار الگوریتم پنگوئن را بهروزرسانی کرده است و به راحتی میتوان تصور کرد که در آینده شاهد تغییرات بیشتری خواهیم بود.
اگر میخواهید بازگشت سرمایه را از بازاریابی محتوای خود به حداکثر برسانید، باید حواستان به الگوریتم های گوگل و آپدیت های آن ها باشد. زیرا، متأسفانه، وقتی الگوریتمها تغییر میکنند، بسیاری از برندها شاهد کاهش شدید ترافیک هستند.
پس یافتن یک تعادل و میانه روی در استراتژی لینکسازی و انکرتکست برای سئو حیاتی است. به یاد داشته باشید تئوری پشت انکر تکست به همان اندازه که برای بک لینک ها اعمال می شود، در مورد لینک های داخلی نیز صدق می کند.
انواع انکرتکست
در این بخش انواع انکرتکست ها را با توضیح و مثال بررسی می کنیم.
1. Exact Match Anchor Text
Exact Match Anchor Text یا مطابقت دقیق انکرتکست زمانی است که از کلمه کلیدی به عنوان انکرتکست استفاده کنید. به عنوان مثال ما روی کلمه سئو و برندسازی به این محتوای خودمان که کلمه کلیدی اش سئو و برندسازی است، لینک دادیم. استفاده از Exact match تاثیر مساعدی روی سئوی آن کلمه دارد و حتی در آپدیت های اولیه گوگل، استفاده چندین بار انکرتکست دقیق در یک صفحه تقریباً تضمین می کرد که پست شما به خوبی سئو شده است. اما به خاطر استفاده بیش از حد از این روش، گوگل این نوع سواستفاده ها را جریمه کرد.
هنوز هم ایده خوبی است که در برخی مواقع از انکرتکست های Exact match استفاده کنید. با این حال، باید آن ها را انواع دیگر انکرتکست ترکیب کرده و استفاده کنید.
2.Partial Match Anchor Text
Partial Match Anchor Text یا انکرتکست مطابقت نسبی شامل کلمه کلیدی شما همراه با کلمات دیگر است. مثلا روی کلمه ارتباط سئو و برندسازی لینک می دهم که بخشی از کلمه کلیدی من یعنی سئو و برندسازی را در خود دارد و کلمه ارتباط به اول آن اضافه شده است.
روش مطابقت نسبی انکرتکست بسیار روش مناسبی برای لینکسازی است. چرا که وقتی گوگل پیوند من را دنبال کند، ایده بهتری از محتوای صفحه من می تواند داشته باشد و در آن کلمه انکرتکست نیز می توانم رتبه بگیرم. بدون اینکه متحمل جریمه ای بشوم.
این روش بسیار توصیه می شود. چرا که گوگل آن را دوست دارد و طبیعی تر نیز به نظر می رسد. اما باز هم در نظر داشته باشید که سواستفاده کردن در این روش نیز توصیه نمی شود.
3.Branded Anchor Text
Branded Anchor Text یا انکرتکست روی برند، موقعی است که شما روی کلمه کلیدی برندتان لینکسازی می کنید. برای مثال من روی کلمه Acelearn روی صفحه اصلی سایتم لینکسازی انجام دادم. این روش برای اعتبار دادن به برند و محتوای شما استفاده می شود. به خصوص در لینکسازی خارجی بسیار عالی عمل می کند.
4. Naked Anchor Text
Naked Anchor Text یا متن لنگر لخت، استفاده از لینک خالی است. یعنی انگار انکرتکستی وجود ندارد و شما خود متن لینک را استفاده می کنید. معمولا از این روش برای منبع دادن استفاده می شود. برای مثال “در مورد سئو و برندسازی می توانید در این لینک اطلاعات بیشتری کسب کنید: https://acelearn.ir/blog/seo-and-branding/
می توانید متوجه شوید که چرا این روش لینک دادن چندان ایده خوبی نیست. چرا که تمایلی در کاربر برای کلیک کردن ایجاد نمی کند.
5.Generic Anchor Text
Generic Anchor Text یا انکرتکست عمومی را زیاد دیدهاید. این نوع انکرتکست برای فراخوان با اقدام استفاده می شود که توجه کاربر را جلب کرده و تمایلی را در او برای کلیک کردن ایجاد کند. برای مثال “اینجا را کلیک کنید”، “بیشتر بخوانید”، “برو اینجا خرید کن”، “بیا اینجا تخفیف بگیر” و… همه از نوع انکرهای عمومی هستند.
استفاده زیاد از متن لنگر عمومی ممکن است کاربر را خسته کند. همچنین درباره لینک موردنظر هیچ چیز به گوگل نمی گوید و گوگل را در مورد محتوای آن راهنمایی نمی کند. پس سعی کنید جز برای موارد محدود برای جذب سرنخ و مشتری از این متن لنگر استفاده نکنید.
6.Latent Semantic Index Keywords (LSI)
Latent Semantic Index Keywords (LSI) یا کلمات کلیدی هم معنی مواردی از انکرتکست هستند که در آن ها از هم معنی عبارت کلمه کلیدی استفاده می شود و روشی است که موتورهای جستجو برای پیشبینی اینکه کاربران در نوار جستجو چه چیزی را تایپ میکنند، استفاده می کنند.
وقتی در Google عبارتی تایپ می کنم، نوار جستجو مجموعه ای از گزینه های جستجوی محبوب دیگر را برای من فراهم می کند تا از بین آنها انتخاب کنم. استفاده از کلمات کلیدی LSI بهعنوان انکرتکست، عناصر جستجوگرپسندی از سایت شما ایجاد میکند که Google میتواند فوراً آنها را به عنوان مرتبط با یک جستجوی منحصربهفرد تشخیص دهد.
در حالی که بحث بر سر اعتبار این رویکرد وجود دارد (برای مثال جان مولر گوگل می گوید گوگل مفهومی از کلمات کلیدی LSI ندارد.) با این حال، اجرای آن تاثیرات مساعدی تاکنون داشته است و در نتایج جستجو، عبارات LSI نمایش داده شده است.
البته، شما می خواهید مطمئن شوید که می توانید به طور طبیعی از این کلمات کلیدی در محتوای خود استفاده کنید.
7.Image Anchors
Image Anchors یا لنگرهای تصویر، تصاویر را قابل کلیک می کنند. از تصاویر هم برای دعوت از کاربر برای گردش در وبسایت شما و هم برای انتقال او به وبسایتی دیگر استفاده می شود.
معمولاً، شما این رویکرد را با یک دکمه فراخوان به اقدام که قابل کلیک است، به کار می برید. بنرهای تبلیغاتی که در وبسایت های مختلف می بینید، بهترین و پرکاربردترین نمونه از این انکرها هستند.
حالا شاید بپرسید: «خب، پس انکرتکست چی شد؟!» در این موارد، گوگل تگ alt تصویر شما را به عنوان انکرتکست می خواند. اگر تگ alt تصویر بهینهسازی نشده باشد، گوگل آن را به عنوان یک لنگر «NoText» میخواند، که باید از آن اجتناب کنید.
شما بیشتر از چه نوع انکرتکستی استفاده می کنید؟
No comment