دوره آموزش NFT

لوگو png

لینک سازی در ویکی پدیا

لینک سازی در ویکی پدیا - Acelearn

لینک سازی در ویکی پدیا کار آسانی نیست. با این حال ویکی پدیا یکی از معتبرترین وب‌سایت‌های امروزی است که در رتبه هفتم فهرست ۵۰۰ سایت برتر الکسا قرار دارد. تقریباً غیرممکن است که یک عبارت جستجوی اطلاعاتی را پیدا کنید که ویکی‌پدیا را در جایی در 10 نتیجه برتر قرار ندهد.

هرچند ایجاد پیوند در ویکی‌پدیا کار ساده‌ای نیست. تمامی ویرایش ها  مقاله تحت نظارت دقیق یک تیم اختصاصی از ویراستاران داوطلب است. آنها کار خود را برای حفظ یکپارچگی و کیفیت ویکی‌پدیا بسیار جدی می‌گیرند، بنابراین شما فقط در صورتی پیوند دریافت خواهید کرد که محتوای واقعاً ارزشمندی داشته باشید.

خوشبختانه، چند کار وجود دارد که می‌توانید برای شناسایی دقیق بهترین فرصت‌ها برای لینک سازی در ویکی پدیا انجام دهید.

برای آموزش تمامی روش های لینکسازی (حتی لینک سازی محلی) به دوره آموزش سئو نیل پاتل مراجعه کنید.

 

لینک گرفتن از ویکی پدیا

لینک سازی در ویکی پدیا - Acelearn

ممکن است برخی از شما قبلاً فکر کنید که لینک گرفتن از ویکی پدیا در حالی که لینک های آن نوفالو هستند، چه فایده ای دارد؟

با این حال، لینک های نوفالو می توانند از بسیاری جهات به اندازه لینک های فالو قوی و تاثیرگذار باشند. اگر هنوز شک دارید، می توانید درباره لینک های فالو و نوفالو بیشتر مطالعه کنید اما، این مسئله تمرکز این مقاله نیست.

 

لینک های مرده یا Dead links

لینک های مرده اولین راه برای لینک سازی در ویکی پدیا هستند. این سایت به قدری بزرگ است که لینک های ورودی و خروجی زیادی دارد که به روز نگه داشتن همه چیز تقریبا غیرممکن است.

درست مانند هر وب‌سایت دیگری در اینترنت، بسیاری از پیوندهای خروجی ویکی‌پدیا به مکان‌هایی اشاره می‌کنند که دیگر وجود ندارند، یا به وب‌سایت‌هایی که کاملاً منحل شده‌اند.

شما می‌توانید با یافتن این لینک‌های مرده و با جایگزینی آن با لینک محتوای مرتبط در وب‌سایت خود یک پیوند عالی بسازید.

یک راه عالی برای اطمینان از اینکه محتوایی که ایجاد می‌کنید به‌عنوان مرجع جایگزین توسط ویراستاران داوطلب ویکی‌پدیا پذیرفته می‌شود، بررسی ظاهر محتوای اصلی است.

این کار، کیفیت اولیه و قالب بندی محتوایی را که شایسته مرجع ویکی پدیا تلقی می شود، نشان می دهد و سپس می توانید آن را با محتوای خود مقایسه کنید تا مطمئن شوید در مسیر درستی هستید.

 

مطالبی که نیاز به استناد دارد

مانند لینک های مرده، مطالبی که نیاز به استناد دارند، نکاتی هستند که بدون استناد اولیه یا منبع مرجع به مقالات ویکی‌پدیا اضافه شده‌اند.

پذیرش محتوای شما به عنوان مرجع برای یک بخش خاص از اطلاعات می تواند دشوارتر باشد؛ چرا که استنادهای مستقیم معمولاً از وب سایت ها و مطالعات با اعتبار بالا بهره می گیرند.

با این حال، همچنان ارزشمند است که محتوای خود را به عنوان منبع مرجع برای صفحاتی که نیاز به استناد دارند ارائه دهید. تنها چیزی که لازم است، ساخت پیوند معتبر برای برخی پیوندهای قدرتمند از ویکی پدیا است!

 

چگونه لینک های مرده و صفحاتی را که نیاز به استناد دارند، پیدا کنیم؟

سئوکارها برای یافتن این فرصت‌ها در بسیاری از مقاله‌های ویکی‌پدیا به صورت دستی با مشاهده صفحات جداگانه یا از طریق استفاده از عبارت‌های جستجوی هوشمندانه استفاده می‌کردند.

خوشبختانه، اکنون ابزاری وجود دارد که به میزان قابل توجهی میزان کار خسته کننده دستی مورد نیاز را کاهش می دهد.

WikiGrabber یک ابزار ساده و رایگان است که در کل ویکی‌پدیا برای همه مقاله‌های مرتبط با یک کلمه کلیدی مشخص، جستجو می کند. سپس تمام موارد لینک های مرده و مطالب نیاز به استناد را در آن مقالات به شما ارائه می دهد. فهرستی که به‌راحتی قابل خواندن است؛ در نتیجه می‌توانید فوراً شروع به بررسی این فرصت ها کنید.

Wikigrabber - Acelearn

نحوه ایجاد لینک در ویکی پدیا

حالا که فهرستی دقیق با استفاده از امکانات WikiGrabber ساخته اید، نیاز دارید نحوه ایجاد لینک در ویکی پدیا را بیاموزید.

ابتدا یک حساب ویکی پدیا راه اندازی کنید که کاملا رایگان است و با فرآیند ویرایش آشنا شوید. توصیه می کنیم در ابتدای فعالیت خود در ویکی پدیا، مستقیم به سراغ اهداف سئو و لینک سازی خود نروید. این لینک ها بسیار باارزش هستند و با عجله کردن و لو دادن استراتژی و هدف خود به ویراستارهای ویکی پدیا فرصت خود را نسوزانید. چند صفحه را که برای شما جالب هستند اصلاح کنید، حتی اگر قرار نیست از آنها برای ایجاد لینک استفاده کنید.

شما می‌توانید از بهترین روش‌های ویرایش استفاده کنید و این به تیم ویرایش نشان می‌دهد که نه تنها به خودتان، بلکه به کل پروژه ویکی پدیا کمک می کنید.

پس از اینکه با فرآیند ویرایش و دستورالعمل‌ها آشنا شدید توانستید چند اصلاح موفق انجام دهید و توسط خود را همراه و همسو با ویراستارهای ویکی پدیا بشناسانید، به فهرست که جهت گرفتن لینک از ویکی پدیا بازگردید و بررسی آنها را شروع کنید. اگر موضوع ربطی به کسب و کار شما ندارد، آن مقاله را رها کنید و به سراغ فرصت بعدی بروید.

وقتی لینک مرده یا مطالبی را پیدا کردید که نیاز به استناد دارد و به حوزه کاری شما مرتبط است، می توانید یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  1. یک لینک به محتوای مناسبی که قبلاً در وب سایتتان وجود دارد، ایجاد کنید.
  2. محتوای جدیدی را در وب سایت خود ایجاد کنید که به صورت سفارشی ساخته شده است تا به عنوان جایگزین لینک مرده یا به عنوان منبع استناد معتبر عمل کند.

سپس منتظر بمانید تا روند تایید به طور کامل انجام شود. اگر محتوای شما طبق قوانین ویکی پدیا یک لینک معتبر به مطلب موردنظر باشد، احتمالاً به عنوان جایگزینی برای لینک مرده یا به عنوان منبع استناد پذیرفته می شود. اگر نه، دوباره چندین محتوا را ویرایش کنید و به فهرست خود برگردید. یادتان باشد که شما با ویراستار طرف هستید نه ربات های گوگل. دور زدن آن ها به همین راحتی نخواهد بود.

 

نکات مهم لینک سازی در ویکی پدیا

تکنیک های کلاه خاکستری یا سیاه، اگرچه همیشه ایده خوبی نیستند، به خصوص هنگام ایجاد لینک در ویکی پدیا. ویراستاران داوطلب باهوش هستند و هر کسی را که بخواهد از ویکی‌پدیا برای منافع شخصی استفاده کند، خیلی راحت مورد انتقاد قرار می‌دهند.

هر موقع که حس کردید آماده ارائه محتوای خود به عنوان مقصد جدیدی برای لینک های مرده یا مطالب بدون استناد هستید، یک لحظه صبر کنید و از خود بپرسید “آیا این همان چیزی است که از دید ویکی پدیا هدف آموزشی دارد؟” اگر پاسخ خودتان یک بله قطعی نباشد، ویرایش شما مطمئنا رد خواهد شد و قادر به ایجاد لینک در ویکی پدیا نخواهید بود.

خودتان را جای ویراستار بگذارید و سعی کنید از طریق محتوای خود با ویراستار صحبت کنید. سابقه ویرایش های شما در ویکی پدیا، به عنوان مدرکی جهت خیرخواهی صادقانه شما برای ویکی پدیا عمل می کند. پس همه این موارد را رعایت کنید.

قوانین ساخت لینک در ویکی پدیا

حال در نظر می گیریم که شما همه موارد را رعایت کرده اید اما هنوز موفق به لینک گرفتن از ویکی پدیا نشده اید. در این صورت نیاز است که با قوانین ساخت لینک در ویکی پدیا آشنا شوید. حتی اگر ویکی پدیا شما را به عنوان ویراستاری بشناسد که داوطلبانه با ویرایش ها قصد کمک به تکمیل مطالب را در ویکی پدیا دارد، باز هم قوانینی وجود دارد که جلوی لینک های تبلیغاتی گرفته شود. برخی از قوانین ساخت لینک در ویکی پدیا عبارتند از:

  • لینک دادن به مطلبی که حق تکثیر رعایت نشده است، ممنوع می باشد. سعی کنید در انتهای محتوای خود به یک سایت غیرفارسی زبان به عنوان منبع لینک دهید تا نشان دهید به قوانین کپی رایت پایبند هستید.
  • لینک دادن به صفحاتی که هدف آن ها فروش کالا یا خدمات است، ممنوع می باشد. بخش بلاگ خود را به منبعی معتبر برای ارائه اطلاعات صحیح و دقیق تبدیل کنید تا بخش فروشگاه شما زیر سوال نرود. اگر سایت فروشگاهی یا خدماتی دارید، به احتمال زیاد شانس لینک سازی در ویکی پدیا را از دست خواهید داد. هرچند ویکی پدیا به طور کلی لینک دادن به سایت های با هدف درآمدزایی را ممنوع نکرده است. تنها در صورتی مجاز به لینک سازی خواهید بود که محتوای شما کاملا به خواننده مطلب ویکی پدیا کمک کند‌ و تصمیم تایید صلاحیت محتوا نیز بر عهده ویراستار می باشد. پس کار واقعا دشواری در پیش دارید.
  • پیوند به صفحه ای که دارای تبلیغات (به صورت بنری و …) به تعداد زیاد است، توصیه نمی شود.
  • طبق قوانین ساخت لینک در ویکی پدیا پیوند دادن به فوروم ها یا شبکه های اجتماعی ممنوع است.
  • به محتوایی که خیلی کلی درباره یک موضوع بحث می کند و فقط در قسمتی محدود از مقاله، در مورد مطلب هدف پیوند در ویکی پدیا صحبت شده است، لینک ندهید. هر چه محتوای شما در مورد مطلب موجود در ویکی پدیا جزیی تر بحث کرده و به بسط اطلاعات کمک کرده باشد، شانس بیشتری برای دریافت بک لینک از ویکی پدیا را دارد.
  • سایت هایی که در آن ها محتواهای تبلیغی در آن ها نوشته می شود و حالت یک شبکه اجتماعی را دارند که افراد با ثبت نام در سایت، مجاز به تولید محتوا هستند، در لیست سیاه ویکی پدیا قرار دارند و به هیچ عنوان شانسی در گرفتن لینک ندارند.

 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تمامی مواردی را که برای لینک سازی در ویکی پدیا لازم است، مورد بحث و بررسی قرار دهیم. همانطور که در بالا گفتیم، لینک های ویکی پدیا نوفالو هستند و توسط ربات های گوگل نادیده گرفته می شوند اما قادر هستند بازدید فوق العاده زیادی را به سمت سایت شما بفرستند. همچنین گفتیم که ساخت بک لینک در ویکی پدیا به همین سادگی ها نخواهید بود و باید علاوه بر رعایت قوانین ویکی پدیا در ساخت لینک، ویراستار ها را نیز قانع کنید که صفحه مورد پیوند، کاملا معتبر است و مطالب آن، می تواند به درک بیشتر مطلب و افزایش اطلاعات مخاطبان ویکی پدیا کمک کند.

اگر تجربه لینک سازی در ویکی پدیا را دارید، از طریق ثبت دیدگاه با Acelearn به اشتراک بگذارید.

به این مقاله امتیاز بده :

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *