Contents
قراردادهای هوشمند پیچیده هستند و پتانسیل آنها فراتر از انتقال ساده دارایی است. آنها می توانند معاملات را در طیف گسترده ای از زمینه ها، از فرآیندهای قانونی گرفته تا حق بیمه، قراردادهای تامین مالی جمعی و مشتقات مالی، انجام دهند. در آینده قراردادهای هوشمند این پتانسیل را دارند که زمینه های حقوقی و مالی را با ساده سازی و خودکارسازی فرآیندهای معمول و تکراری که مردم در حال حاضر هزینه های قابل توجهی را به بانک ها و وکلا پرداخت می کنند، از بین ببرند. پس آینده قراردادهای هوشمند با چالش های فراوانی روبروست که آن ها را بررسی می کنیم.
اگر میخواهید برنامه نویسی قراردادهای هوشمند را یاد بگیرید، از دوره آموزشی سالیدیتی دیدن کنید. زبان سالیدیتی، زبان قراردادهای هوشمند اتریوم است.
آینده قراردادهای هوشمند
یکی از کاربردهای قراردادهای هوشمند، اهمیت آنها در انتشار و فروش NFTها است. بنابراین یکی از مواردی که آینده قراردادهای هوشمند را تعیین می کنند، NFT ها هستند. اگر می خواهید NFT خود را ایجاد کنید یا آنها را خرید و فروش کنید، دوره آموزش NFT می تواند به صورت جامع برای شما مفید باشد.
آینده قراردادهای هوشمند به خاطر تغییراتی که ایجاد خواهد کرد، با چالش هایی روبرو است. برای مثال نقش وکلا میتواند در آینده تغییر کند؛ زیرا قراردادهای هوشمند قابلیتهایی مانند قضاوت قراردادهای قانونی سنتی و قالبهای قرارداد هوشمند قابل تنظیم دارد. علاوه بر این، توانایی قراردادهای هوشمند نه تنها برای خودکارسازی فرآیندها، بلکه همچنین برای کنترل رفتار و پتانسیل آنها برای حسابرسی و ارزیابی ریسک در زمان واقعی، می تواند برای انطباق مفید باشد.
قراردادهای هوشمند همچنین در خودکارسازی فرآیندهایی که روی اینترنت اشیا و دستگاههای محاسباتی اجرا میشوند، نویدبخش است. به عنوان مثال، یک شرکت خدمات شهری ممکن است خدماتی را ارائه دهد که در آن قراردادهای هوشمند در پاسخ به تغییرات نرخ برق در هماهنگی با دستگاه های تعبیه شده در کنتورهای برق اجرا می شوند. به عنوان مثال، زمانی که قیمت ها به آستانه معینی می رسند، یک قرارداد هوشمند ممکن است به طور خودکار لوازم برقی مانند تهویه مطبوع را با استفاده از یک کنترلر IoT کنترل شده به طور خودکار خاموش کند.
یکی دیگر از موارد استفاده که در آینده قراردادهای هوشمند ممکن است به طور گسترده به کار گرفته شود، ادغام آنها در دستگاههای فروش خودکار است که میتوانند کالاها را در پاسخ به پرداختهای ارز دیجیتال آزاد کنند.
در یک سناریوی زنجیره تامین، قراردادهای هوشمند ممکن است زمانی که کانتینر بار به مقصد رسید و حسگرهای اینترنت اشیا نشان میدهند که باز نشده باقی مانده است و محتویات در دمای مناسب، رطوبت مناسب و در طول سفر تکان نخورده است، وجوه را آزاد میکند. با توجه به این کاربردهای وسیع این قراردادها، به چالش هایی که ممکن است که در آینده قراردادهای هوشمند ایجاد شود، می پردازیم:
چالش های قراردادهای هوشمند
یکی از مسائلی که آینده قراردادهای هوشمند را تعیین می کند، چالش هایی است که با آن روبرو هستند. این چالش ها بسیار مهم هستند که آینده این قراردادها به آنها وابسته هستند. مسائلی مانند امنیت و نحوه مدیریت که می خواهیم آنها را بررسی کنیم.
چالش امنیتی قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند عناصر کلیدی خاصی را در یک فرآیند تجاری که چندین طرف را درگیر می کند، ایمن می کند. با این حال، این فناوری جدید است و هکرها همچنان سطوح حمله جدیدی را شناسایی میکنند که به آنها اجازه میدهد اهداف کسبوکارهایی را که قوانین را مشخص کردهاند به خطر بیاندازند.
در روزهای اولیه بلاکچین اتریوم، هکرهای قرارداد هوشمند موفق به سرقت 50 میلیون دلار ارز دیجیتال شدند. IEEE همچنین نگرانی های مربوط به ناسازگاری در ابزارهای مورد استفاده برای شناسایی آسیب پذیری های مختلف در امنیت قراردادهای هوشمند را ثبت کرده است.
تمامیت قراردادهای هوشمند
یک اوراکل (یکی از منابع دادههای جریانی که بهروزرسانیهای رویداد را ارسال میکند) باید در برابر هکرها که رویدادهایی را جعل میکنند که باعث میشود قراردادهای هوشمند اجرا شوند، محافظت کند. باید برای تولید دقیق رویدادها برنامه ریزی شود، که می تواند برای سناریوهای پیچیده چالش برانگیز باشد.
هم ترازی قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند میتوانند اجرای فرآیندهایی را که چندین طرف را در بر میگیرند، بدون در نظر گرفتن اینکه آیا با قصد و درک همه طرفها همسو هستند یا نه، سرعت بخشد. اما این قابلیت همچنین میتواند تأثیر آسیبهایی را که میتواند در زمان خارج شدن رویدادها از کنترل رخ دهد، افزایش دهد، بهویژه زمانی که هیچ راهی برای متوقف کردن یا رفع رفتار ناخواسته وجود ندارد. شرکت تحقیقاتی گارتنر خاطرنشان کرده است که این موضوع چالش هایی را در مقیاس پذیری و مدیریت قراردادهای هوشمند ایجاد می کند که هنوز به طور کامل مورد توجه قرار نگرفته است.
مدیریت قراردادهای هوشمند
پیاده سازی و مدیریت قراردادهای هوشمند پیچیده است. آنها اغلب به گونه ای پیکربندی می شوند که تغییر آنها را دشوار یا غیرممکن می کند. اگرچه این می تواند یک مزیت امنیتی در نظر گرفته شود، طرفین نمی توانند هیچ تغییری در قرارداد قرارداد هوشمند ایجاد کنند یا جزئیات جدیدی را بدون توسعه قرارداد جدید وارد کنند.
منابع: CoinTelegraph
No comment