دوره آموزش NFT

لوگو png

قرارداد هوشمند چیست؟

قرارداد هوشمند چیست

قرارداد هوشمند چیست؟

قرارداد هوشمند یک برنامه غیرمتمرکز است که منطق تجاری را در پاسخ به رویدادها اجرا می کند. اجرای قرارداد هوشمند می تواند منجر به تبادل پول، ارائه خدمات، باز کردن قفل محتوای محافظت شده توسط مدیریت یا سایر انواع دستکاری داده ها مانند تغییر نام در عنوان زمین شود. قراردادهای هوشمند همچنین می توانند برای اجرای حفاظت از حریم خصوصی استفاده شوند، به عنوان مثال، با تسهیل انتشار انتخابی داده های محافظت شده از حریم خصوصی برای پاسخگویی به یک درخواست خاص.

معماری‌های مختلفی برای نحوه توسعه، توزیع، مدیریت و به‌روزرسانی برنامه‌های زیربنای قراردادهای هوشمند وجود دارد. آنها را می توان به عنوان بخشی از یک بلاک چین یا سایر فناوری های دفتر کل توزیع شده ذخیره کرد و در مکانیسم های پرداخت مختلف و مبادلات دیجیتالی که می تواند شامل بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال باشد، ادغام شود.

با وجود نام، قراردادهای هوشمند از نظر قانونی قراردادهای الزام آور نیستند. عملکرد اصلی آنها اجرای برنامه‌نویسی منطق تجاری است که وظایف، فرآیندها یا تراکنش‌های مختلفی را انجام می‌دهد که در آنها برنامه‌ریزی شده‌اند تا به مجموعه‌ای از شرایط پاسخ دهند. اقدامات قانونی باید انجام شود تا این اجرا را به توافقات الزام آور قانونی بین طرفین مرتبط کند.

تاریخچه قرارداد هوشمند و ایجاد آن

تاریخچه قراردادهای هوشمند

مفهوم قرارداد هوشمند برای اولین بار توسط نیک سابو در سال 1994 مطرح شد. سابو یک محقق حقوقی و رمزنگار است که به دلیل بسترسازی برای ارز دیجیتال شناخته شده است. در آن زمان، علاقه یا فعالیت اندکی به قراردادهای هوشمند وجود داشت، زیرا هیچ پلتفرم دیجیتال یا فناوری دفتر کل توزیع شده ای وجود نداشت که بتواند از آنها پشتیبانی کند.

در سال 2008، ارز دیجیتال بیت کوین در یک شبکه بلاک چین با یک دفتر کل توزیع شده که تراکنش های پولی را ردیابی می کند، توسعه یافت. این فناوری امکان توسعه کد قرارداد هوشمند را فراهم کرد که برای وارد کردن شرایط قرارداد به بلاک چین استفاده می شود.

قراردادهای هوشمند چگونه کار می کنند؟

قراردادهای هوشمند چگونه کار می کنند؟

قراردادهای هوشمند نوع خاصی از برنامه هستند که منطق کسب و کار را رمزگذاری می کنند که بر روی یک ماشین مجازی با هدف خاص ساخته شده در یک بلاک چین یا انواع دیگر دفتر کل توزیع شده اجرا می شوند.

فرآیند ایجاد یک قرارداد هوشمند با همکاری تیم های تجاری با توسعه دهندگان شروع می شود تا الزامات خود را برای رفتار مطلوب قرارداد هوشمند در پاسخ به رویدادها یا شرایط مختلف توصیف کنند. رویدادهای ساده می‌توانند شرایطی مانند پرداخت مجاز، دریافت محموله و… باشند. منطق پیچیده تر ممکن است رویدادهای پیچیده تری را رمزگذاری کند، مانند محاسبه ارزش ابزار مالی مشتقه و پردازش معامله مشتقه، یا آزاد کردن خودکار پرداخت بیمه در صورت مرگ یک فرد یا بلایای طبیعی.

قرارداد هوشمند اتریوم با سالیدیتی برنامه نویسی می شود. توسعه دهندگان در یک پلتفرم قرارداد نویسی هوشمند کار می کنند تا منطق قرارداد را توسعه دهند و آن را آزمایش کنند تا اطمینان حاصل کنند که طبق برنامه کار می کند. پس از نوشتن برنامه، برای بررسی امنیتی به تیم دیگری تحویل داده می شود. این می تواند یک متخصص داخلی یا یک شرکت متخصص در بررسی امنیت قراردادهای هوشمند باشد. پس از تایید قرارداد، بر روی یک بلاک چین موجود یا دیگر زیرساخت های دفتر کل توزیع شده مستقر می شود.

اگر می خواهید به یک برنامه نویس قراردادهای هوشمند اتریوم تبدیل شوید، دوره آموزش سالیدیتی ما را مشاهده کنید. این آموزش، از برند معتبر دوره های یودمی می باشد که به فارسی ترجمه و زیرنویس کرده ایم.

برنامه های کاربردی قرارداد هوشمند و بلاک چین

بلاک چین به دلیل امنیت و تغییرناپذیری فناوری برای ذخیره قراردادهای هوشمند ایده آل است. داده های قرارداد هوشمند در یک دفتر کل مشترک رمزگذاری شده است و از دست دادن اطلاعات ذخیره شده در بلوک ها عملا غیرممکن می شود.

انعطاف پذیری یکی دیگر از مزایای فناوری بلاک چین است که در قراردادهای هوشمند گنجانده شده است. توسعه دهندگان می توانند تقریباً هر نوع داده ای را در یک بلاک چین ذخیره کنند و گزینه های تراکنش بسیار متنوعی برای انتخاب دارند.

قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک چین به امن تر، کارآمدتر و مقرون به صرفه تر شدن تراکنش ها و سایر فرآیندهای تجاری کمک می کند و در نتیجه هزینه های تراکنش را کاهش می دهد.

به عنوان مثال، در سال 2016، کوک کانتی، از بلاک چین برای ایجاد پایگاه داده ای برای انتقال و ردیابی عناوین دارایی استفاده کرد. هنگامی که این تراکنش‌ها اتفاق می‌افتد، علاوه بر سند کاغذی سنتی، خریدار یک توکن دیجیتالی دریافت می‌کند که می‌تواند به عنوان مدرک مالکیت استفاده شود.

صنایع مختلفی می توانند از استفاده از قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک چین به عنوان بخشی از زنجیره تامین خود سود ببرند. خودکارسازی پرداخت‌های مراقبت‌های بهداشتی با استفاده از قراردادهای هوشمند می‌تواند هزینه‌های اضافی را کاهش دهد و از تقلب جلوگیری کند. صنعت موسیقی می‌تواند مالکیت موسیقی را در بلاک چین ثبت کند و سپس یک قرارداد هوشمند برای اطمینان از پرداخت حق امتیاز زمانی که موسیقی برای مقاصد تجاری استفاده می‌شود، منعقد کند.

این دارایی های دیجیتالی، NFT نامیده می شوند که در دوره آموزش NFT ساخت NFT ها آموزش داده شده است.

قراردادهای هوشمند و بلاک چین می توانند با ذخیره اطلاعات در دسترس در مورد تعمیر و نگهداری خودرو و سوانح و تاریخچه مالکیت، به صنعت خودرو کمک کنند.

همانطور که گفتیم، محبوب ترین پلتفرم قراردادهای هوشمند اتریوم است که یک پلتفرم ارز دیجیتال پرکاربرد نیز می باشد. جامعه اتریوم زبان Solidity را برای نوشتن برنامه‌های قرارداد هوشمند که برای اجرا در محیط اجرای ماشین مجازی اتریوم (EVM) طراحی شده‌اند، توسعه داده است.

سایر محیط های برنامه نویسی محبوب عبارتند از زبان WebAssembly (WASM) و زبان مدل سازی دارایی دیجیتال (DAML). WASM به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا قراردادهای هوشمندی ایجاد کنند که می توانند در یک مرورگر وب اجرا شوند و با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف مانند C، جاوا اسکریپت، TypeScript و Rust در بلاک چین و سایر دفتر کل توزیع شده ادغام شوند. DAML یک زبان سازمانی متمرکز است که برای مدل سازی مشاغل مختلف طراحی شده است.

مزایای قرارداد هوشمند

مزایای قراردادهای هوشمند

چندین مزیت تجاری بالقوه در استفاده از قرارداد هوشمند وجود دارد که آن ها را در زیر شرح داده ایم:

صرفه جویی در هزینه: قراردادهای هوشمند ضمانت می کنند که فرآیندهای کسب‌وکار را که محدوده‌های سازمانی را در بر می‌گیرند، خودکار کنند. این می‌تواند بسیاری از هزینه‌های عملیاتی را حذف کند و در منابع ذخیره کند، از جمله پرسنل مورد نیاز برای نظارت بر پیشرفت یک فرآیند پیچیده که در پاسخ به شرایطی که شرکت‌ها را در بر می‌گیرد، اجرا می‌شود.

سرعت پردازش: قراردادهای هوشمند می توانند سرعت پردازش فرآیندهای تجاری را که در چندین شرکت اجرا می شوند، بهبود بخشند.

خودکار بودن: قراردادهای هوشمند به طور خودکار توسط شبکه اجرا می شود و نیاز به شخص ثالث برای مدیریت تراکنش های بین مشاغل را کاهش می دهد.

قابل اعتماد بودن: قراردادهای هوشمند همچنین می توانند از مزایای دفتر کل بلاک چین و سایر فناوری های دفتر کل توزیع شده برای حفظ یک رکورد قابل تأیید از تمام فعالیت های مربوط به اجرای فرآیندهای پیچیده استفاده کنند و پس از این واقعیت قابل تغییر نیستند. همچنین از تراکنش های خودکاری پشتیبانی می کند که احتمال خطای انسانی را از بین می برد و از دقت در اجرای قراردادها اطمینان می دهد.

جمع بندی

در این مقاله بررسی کردیم که قرارداد هوشمند چیست و چگونه کار میکند. همچنین تاریخچه ساخت قراردادهای هوشمند و مزایای آن را بررسی کردیم. امروزه استقبال از قراردادهای هوشمند و به تبع آن، بازار کار سالیدیتی که زبان قرارداد هوشمند اتریوم است، در حال گسترش بوده و صنایع مختلفی در حال سرمایه گذاری برای حرکت به سمت استقرار قراردادهای هوشمند هستند. ما به نوبه خود، به آینده قراردادهای هوشمند بسیار خوشبین هستیم. نظر شما چیست؟

 

منبع: TechTarget

به این مقاله امتیاز بده :

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *